Čo vieme o kyslej kapuste my?
Kyslá kapusta je zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, fosfor, flór, horčík či draslík. Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily. Kyslá kapusta je ajantioxidantom a požieračom tuku. Kyslá kapusta zároveň:
-
v surovom stave obsahuje dvakrát viac vitamínu C než citrón
-
je prevenciou rakoviny, Alzheimera, chráni pečeň i pľúca
-
lieči žalúdočné vredy, choroby dvanástorníka, hrubého čreva, aj hemoroidy
-
zmierňuje zápaly, dezinfikuje a šťava z jej listov odvádza škodlivé látky aj cez kožu
-
zbavuje telo toxínov a detoxikuje
-
bola od nepamäti považovaná za všeliek
-
vraj zmierňuje aj príznaky opitosti (podľa starých Rimanov)
-
spomaľuje starnutie, podporuje chudnutie
-
pomáha pri pocite plnosti, pálení záhy a grganí